CROSSFIT46

10 Crossfit øvelser som tar styrken din til et helt nytt nivå

1. Markløft

Markløft trener mesteparten av musklene i beina, korsryggen og kjernen. Markløft er kongen av alle øvelser. Denne øvelsen vil gir store helsegevinster for personer i alle aldre om den blir utført riktig. For personer som ønsker å styrke sine olympiske løft er markløft et fantastisk tillegg i programmet.

2. Barbell Thruster

Denne styrkeøvelsen styrker bein, hofter, rumpe, mage, armer, bryst og skuldre. Se for deg en type burpee men med vekter. Thruster fremmer eksplosiv muskelstyrke men også muskulær utholdenhet.

Person som demotrerer barbell thrusters på crossfit senter

3. Pull-ups, Push-ups og air squats

Pull-ups, Push-ups og air squats er en klassiker i Crossfit og er svært effektiv. Denne øvelsen skal utføres uten pause. Jo raskere og flere runder du klarer, desto bedre. Dette gjøres normalt som en AMRAP, mellom 15 – 20 minutter.

4. Wall ball

Wall Ball kan brukes i hvilken som helst styrke eller kardiotrening. Denne øvelsen utfordrer alle muskler i kroppen din. Også kjent som en Wall ball squat krever dette eksplosiv styrke samt muskulær utholdenhet.

5. Man Makers

Man makers virker komplisert men er veldig enkel å lære. “Man Makers” er en effektiv alt-i-ett-trening. Øvelsen involverer bein, hofter, rumpe, mage, armer, bryst og skuldre og rygg. Vi anbefaler “Man Makers” da den trener hele kroppen og styrker det kardiovaskulære.

6. Overhead Kettlebell Swings

Overhead kettlebell swings er en fantastisk øvelse som trener gluteus, hamstrings, hofter, kjerne og de stabiliserende musklene på skuldrene og ryggen. Denne er også svært enkel å lære.

7. Burpees og pull-ups

Start med 10 burpees og 1 pull-up. I neste runde gjøres det 9 burpees og 2 pull-ups. Gjør dette til du er ferdig med 1 burpee og 10 pull-ups. Denne øvelsen er utrolig bra da den trenger lite til ingenting utstyr.

8. Box Jump

Box jump er en utmerket øvelse for å forbedre eksplosiv kraft, videreutvikle styrke gjennom underkroppen, forbedre vertikal hopphøyde, styrke muskulær utholdenhet og generelt forbedre atletisk ytelse.

9. Roing

Roing forbrenner utrolig mye kalorier uten å legge ekstra press på leddene. Denne maskinen bruker primært overkropp men involverer underkroppen også. Tempoet kan lett styres for å tilpasse enhver person.

10. Overhead Squat

Overhead squat er en bevegelse som trener hele kroppen. Dette inkluderer primært øvre rygg, skuldre, kjernestyrke og bein. Evnen til å utføre en overhead squat er også en god test av ankel, kne, hofte og skuldermobilitet.

person som demostrerer overhead squats

Ønsker du å øke muskelstyrken? Gjerne kom innom Crossfit 46 å slå av en prat!

Vi har et trygt og inkluderende miljø. Hos oss møter du dedikerte og kunnskapsrike trenere som vil se deg lykkes. I tillegg mener vi at gode smittevernrutiner holder personer trygge, vi tar dugnaden seriøst.


BESØK CROSSFIT 46 I DAG